Behandling

FInns det ett annat sätt att må bra?

Behandling hos mig är kanske inte riktigt vad du är van vid eller förväntar dig. Men många som kommer till mig har redan provat det förväntade, det ”vanliga”, utan att uppleva någon varaktig skillnad. 

Min ambition är inta att ”trolla bort” krämpor eller besvär, men att starta förändring från första stund, som tillåts fortsätta. För mänskligt mående är inte mekaniskt. Vi är levande varelser. Liv är rörelse; fysisk ock mental rörelse. Alla våra kroppsdelar, känslor, vår smärta eller stress är delar av den rörelsen.

Kanske behöver du lossa något som sitter fast, för att få fart på rörelsen du redan har i dig? Det kan vara smärta, skador, sjukdomssymtom, stress eller invanda mönster.

Kanske är det själva rörelsen som har fastnat? Att livet stannat av eller går i repris. Sånt sätter sig också i kroppen. Oavsett så börjar vi där du är, hittar din rörelse, i ditt tempo. Jag vill ge dig rörelsen men finns med och stöttar så länge du önskar.

Resultatet kan vara:

 • Mindre smärta
 • Mer rörelse/rörlighet
 • Större glädjeflöde
 • Mindre stress
 • Mer energi
 • Större närvaro i ditt eget liv

Några omdömen:

”Nytt sätt att tänka för mig. Och mina skador är redan bättre direkt efter behandling.”

Inte begriper jag hur det hela gick till. Jag nämnde inte ens för dig att jag hade astma, för antagligen trodde jag den satt fast för gott sen 39 år eller så. Men när jag klev ut på den kalla januarigatan hostade jag inte mer. Nu har det gått tre år å jag hostar inte än. Så TACK, för att du trollade bort min astma!”

”Toppenbra behandling där Pa inkännande utgår från ditt unika behov. Lämnar alltid med en avslappnad känsla och smärtfri.”

Fysisk och mental rörelse

 • Pa’s zonterapi är helhetshälsa utifrån behandling, fotkunskap ock rörelse. Fysisk ock mental rörelse.

Smärtlindring, rörelseträning, stresshantering

 • Vi lossar spänningar och blockeringar, tränar upp ditt nervsystem ock sätter fart på immunförsvaret. Det påverkar fotproblem, muskelspänningar, ledproblem, magåkommor ock hela vägen upp till huvudvärken.
 • Jag korrigerar felställningar ock låsningar med Dorn-metoden. Det är en mjuk behandling utan ”knäckningar”. Jag har inga bokningsbara korta akutbehandlingar, men hör av dig så ordnar vi det.
 • Du kan boka onlinekonsultation också.

Första gången
Vi pratar igenom tillståndet, hälsan, sjukdomen, krämpan. (Just därför rekommenderas grundbehandling åtminstone första gången; kort behandling kan bli lite stressigt.) Tidigare skador, sjukdomar eller eventuella mediciner är av intresse. Sen ”tittar” jag på dig; hållning, rörlighet, spänningar ock så vidare avslöjar ledtrådar till orsak ock verkan.

Därefter behandlar jag med en kombination av muskelterapi, ryggradskorrigering ock zonterapi. Jag klämmer i huvudsak på dina fötter, letar upp ock lossar spänningar och aktiverar kroppens egen funktion, immunförsvar och läkning. Ofta ingår rörelseträning ock aktivering av fotens neurologiska känslighet, för att väcka upp funktioner i kroppen som går på sparlåga. Du  får antagligen övningar att göra hemma.

Utöver fotzonterapi ock rörelseträning arbetar jag med stresshantering, mentorsamtal, ryggradskorrigering med hjälp av Dornmetoden, ock träningsformen Spiral stabilisering. Jag har också utbildad öronakupunktör ock ansiktszonterapeut.

 • Grundbehandling ca 80 minuter
 • Kort behandling ca 50 minuter
 • Förbehandling ca 1 timme ock 45 minuter.

Boka tid.

/