Behandling

Jag lagar folk ock startarförändring. Med korrigeringar, fysisk rörelse, mental rörelse ock zonterapi går jag lös på smärtor, krämpor, allergier, stress, obalanser, stelhet ock annat som inte står rätt till. Ock jag är väldigt bra på fötter, fotrörelse, kroppsrörelse ock rörelsekreativitet.

Det är alltid grunden man vill hitta. Orsaken sitter oftast inte där den känns. Eftersom kroppen hittar på sätt att kompensera det som inte fungerar som det ska, så flyttar besvär ofta runt i kroppen.

Till exempel kan

  • Ont i nacken kan bero på hur du går. Eller vad du har på fötterna.
  • Problem med tarmarna kan bidra till allergi. Eller nedstämdhet
  • Stel bröstkorg försämrar andningen. Ock rörligheten; det är svårt att springa med stel bröstkorg. Ock hämmad andning hämmar hela kroppen, syre är viktigt.
  • Stress påverkar hela kroppen. Alltid. Spända axlar, högt blodtryck, dålig matsmältning, sömnproblem, hudbesvär, astma, muskelsmärta – allt påverkas av stress. Det kan vara det jag behandlar mest.

Stress ock rörelse har en stor gemensam nämnare: nervsystemet. Inget händer i din kropp om inte nervsystemet får det att hända. Ock det är nervsystemet som får stress, rädsla ock ilska att påverka hela kroppen. Så det jobbar jag mycket med, oavsett om det är fråga om domningar, nervsmärta eller dålig funktion som påverkar eller hindrar kroppen.

Behandlingen anpassas efter dina behov ock önskemål, ock efter var i din process du befinner dig; är det akutbehandling eller har åkomman vuxit fram under lång tid? Så vi pratar antagligen en del första gången.

Första gången
Vi pratar igenom tillståndet, hälsan, sjukdomen, krämpan. (Just därför rekommenderas grundbehandling åtminstone första gången; kort behandling kan bli lite stressigt.) Tidigare skador, sjukdomar eller eventuella mediciner är av intresse. Sen ”tittar” jag på dig; hållning, rörlighet, spänningar ock så vidare avslöjar ledtrådar till orsak ock verkan.

Därefter behandlar jag med en kombination av muskelterapi, ryggradskorrigering ock zonterapi. Jag klämmer i huvudsak på dina fötter, letar upp ock lossar spänningar och aktiverar kroppens egen funktion, immunförsvar och läkning. Ofta ingår rörelseträning ock aktivering av fotens neurologiska känslighet, för att väcka upp funktioner i kroppen som går på sparlåga. Du  får antagligen övningar att göra hemma.

Utöver fotzonterapi ock rörelseträning arbetar jag med stresshantering, mentorsamtal, ryggradskorrigering med hjälp av Dornmetoden, ock träningsformen Spiral stabilisering. Jag har också utbildad öronakupunktör ock ansiktszonterapeut.

Grundbehandling ca 80 minuter

Kort behandling ca 50 minuter

Förbehandling ca 1 timme ock 45 minuter.

Boka tid.

/