Föreläsningar/workshops

Allt börjar nerifrån. Från grunden. För att stå stadigt eller sätta igång rörelse. Annars blir det vingligt, ineffektivt ock tärande. Oavsett om det är en homo sapiens som behöver få koll på sin arbetsmiljö, ta det lugnare, få opp farten, bli friskare, träna klokare eller bara må lite bättre, är utgångspunkten densamma: Det som händer i fötterna händer i kroppen. 

Fötter handlar inte bara om fötter. Det handlar om hur vi står, går, orkar ock lever. Med fötterna som utgångspunkt, eller som metafor, kan du enkelt förändra ditt liv. Du kan påverka din hälsa, din vardag, ditt arbete, din träning med enkla medel. Det är friskvård när den är som bäst. Det skapar vi med kortare föreläsningar, längre workshops eller hela utbildningsdagar.

föreläsning om fötterOlika ämnen jag pratar om:

  • Fötter. Hur kan dina fötter hjälpa dig att må bättre? Ock hur kan du hjälpa dina fötter? Varför har vi skor? Ock hur påverkar det resten av kroppen? Kan man vara stressad i fötterna? Ock hur kan vi må bättre genom att känna efter mer?
  • Stress. Om varför nästan allt vi pratar om när vi pratar om stress är fel. Om hur jag presterar bättre ock hinner mer genom att stressa mindre.
    Vad händer i kroppen när vi stressar? Finns det verkligen positiv stress? Hur vet jag att jag är stressad? Kan jag ta bort stress?
  • Rörelse. Allt är rörelse. Hjärtslag, andning ock tankar är rörelse. Liv är rörelse. Till ock med att sitta eller stå är rörföreläsning-rörelseelse. Rörelse ger bättre hälsa, men mer är inte nödvändigtvis bättre. Mycket av det vi kallar ”ålderskrämpor” är inget annat än stelhet, spänningar ock blockeringar, ofta förstärkta av stress. Hur får du tillbaka rörelsen i ditt liv?
  • Träning. Måste man träna? Träning är, motsägelsefullt nog, inte detsamma som rörelse. Ock träning är per definition inte hälsosamt. Mycket modern träning är statisk istället för rörlig. Att träna muskler utan att träna nervsystemet kan t o m göra oss mindre rörliga. Ock att stressa för att hinna i tid till yogan är inte särskilt produktivt. Så när de säger att träning är bra, kan det vara värdefullt att fundera på: bra för vad?
  • Att känna efter. Hur aktiverar jag det sensomotoriska systemet? Hur blir jag mer medveten om hur min kropp gör det den gör, så att jag kan ändra på det? Genom att följa instruktioner? Eller genom att känna efter? Hinner jag känna efter om jag stressar. Ock om inte, hur kan jag veta om jag stressar, ifall jag inte hinner känna efter?

Vi sätter ihop ock anpassar föreläsningen ock verkstäder efter önskemål ock förutsättningar. Eller utvecklar det till ett långsiktigt hälsoarbete. Hur kan vi till exempel få din arbetsplats hälsosammare, friskare, gladare ock effektivare?

Hör av dig så tar vi en kaffe ock pratar om saken!

/