Föreläsningar/workshops

Måste hälsa kräva hårt arbete? Vad händer i kroppen när jag du barfota? Går det att bli stressad i fötterna? Vad är naturlig rörelse? Kan du röra dig utanför min begränsning? Kan du ta i mindre? Tänk om det är enklare att komma dit du vill, genom att börja där du är?

Kanske pratar vi om fötter. Men fötter är en del av vår kropp, samma kropp som lever våra liv. Ock allt liv är rörelse. Alltid. Det går inte att skilja på de sakerna:

 • Fötter.
  Varför har vi skor? Vad gör skor med kroppen? Hur kan dina fötter hjälpa dig att må bättre? Hur kan du hjälpa dina fötter? Kan man bli stressad i fötterna?
 • Stress.
  Vad händer i kroppen när du stressar? Finns det verkligen positiv stress? Hur vet du att du är stressad? Eller att du inte är det? Kan jag ta bort stress? Tänk om allt du vet om stress är fel?
 • Rörelse.
  Allt är rörelse. Liv är rörelse. Hjärtslag, andning ock tankar. Rörelse är bra, men är mer alltid bättre? Tänk om ålderskrämpor inte finns? Hur får du mer rörelse i ditt liv? Hur får du mer liv i din rörelse?
 • Träning.
  Är träning onaturligt? Vad händer om du inte tränar? Vad är det för skillnad på rörelse, träning  ock motion? Varför tränar vi inte fötterna? Kan man träna nervsystemet?
 • Att känna efter.
  Kan man känna efter för mycket? För lite? Hur blir du mer medveten om hur din kropp rör dig? Hinner jag känna efter om jag stressar. Ock om inte, hur kan jag veta om jag stressar, ifall jag inte hinner känna efter?

Där är där man inte är, här är där där man är, sjöng Magnus, Brasse och Eva. Det är alltid här jag börjar. Inte därborta, i målbilder, ideal eller svåruppnåeliga drömmar. Jag börjar aldrig där du borde vara. Jag börjar där du är. Det handlar alltid om livet. Oavsett om vi utgår från stress, livspussel, smärta, träning eller fötter, så hjälper jag dig dit du vill genom att se var du är nu.

Föreläsning eller verkstad om fötter, rörelse ock liv med fotboksförfattaren, rörelse- och zonterapeuten Pa Sandberg. 

föreläsning om fötter

/