ansiktszonterapi friskvård healing kroppen reiki zonterapi

Hur funkar zonterapi?

pa-sandberg-zonterapeut-stockholm

Händer-zonterapi-reflexologi-reflexology-hands-pa-sandbergPå kroppen finns olika reflexzoner som motsvarar organ ock kroppsdelar. När dessa zoner stimuleras aktiveras kroppens läkning, immunförsvar ock funktioner. Exakt hur det går till är det ingen som vet. Men å andra sidan vet ingen hur Paracetamol lindrar huvudvärk heller.

Kroppen ock själen är invecklade saker. Sanningen är att ingen egentligen vet vad som är vad. Vi vet att en dålig relation till din chef kan ge dig ont i ryggen. Men vi vet inte varför. Vi vet att nerbanorna skickar elektriska impulser i olika riktinger ock att mängder av olika hormoner styr alla kroppens funktioner. Men vilka ock hur? Där har vi bara börjat skrapa på ytan. Vi kan göra massor för att må bättre ock leva friskare. Det viktigaste är att vi känner efter ock lyssnar på vår kropp.

Hur bra vill du må?

Vi är skapta för att må bra. Ock de flesta av våra krämpor eller besvär går att göra något åt. Zonterapi hjälper din kropps funktion ock egna läkning. Zonterapi, akupunktur ock Reiki kan aktivera ditt immunförsvar, förbättra den hormonella balansen ock hjälpa dig att slappna av. Eller att få energi. Unna dig det. Att må bra. Det är din kropp ock din själ värda.

Kroppens delar hänger ihop

Kroppen är full av blodkärl, nervbanor ock meridianer som kommunicerar ock skickar signaler, hormoner, näringsämnen ock mineraler i alla riktningar. Det du stoppar i munnen går inte bara genom magen, utan påverkar fingrar, fötter, hjärna ock allt annat. Kliver du på en glasbit går en varning genom kroppen, i eller förbi organ ock kroppsdelar, till hjärnan som skickar en order tillbaka till foten som snabbt rycks tillbaka. Kopplingarna finns där redan. Zonterapeuten har bara lärt sig hitta dem, och använda dem. Inte så konstigt alls, om man tänker efter.

Vi arbetar med helheten eller med symtombehandling. Vi sätter igång processer eller lugnar ned dem, beroende av vilka krämpor du har eller vad du vill uppnå. Tillsammans jobbar  vi för att lindra smärtan, få upp energin, öka välbefinnandet eller hitta harmonin. Vi försöker hitta orsaken. Den sitter inte alltid där man tror. Symtom ock orsak är inte samma sak.

/

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply